Do Stropkova mieri investor. Chce vyrábať elektronické komponenty

29.10.2015 Stropkov

Stropkov 29. októbra (TASR) – Stropkovskí mestskí poslanci v stredu (28. októbra) schválili zámer na prenájom priestorov v hnedom priemyselnom parku v prospech slovensko-nemeckej spoločnosti IP Connector Technology, s.r.o. V auguste táto firma podpísala nájomnú zmluvu s mestom na päť rokov. Neskôr požiadala o predĺženie nájmu o ďalších päť rokov do 31. 8. 2025 s opciou na ďalšie obdobie, čo už museli schváliť poslanci ako prípad hodný osobitného zreteľa.

Ide o zmluvu s mestom na prenájom nebytových priestorov, ktoré pozostávajú z dvoch hál a pozemku v celkovej rozlohe takmer 1000 štvorcových metrov. Podľa hovorcu mesta Petra Nováka pôjde o výrobu elektronických komponentov. Investor predpokladá v prvej fáze preinvestovať niekoľko stotisíc eur a zamestnať okolo 50 ľudí.

Primátor Stropkova Ondrej Brendza víta novú investíciu v meste. Podľa jeho slov ide o prenájom za štandardných podmienok. „Investor upravil výrobné priestory pre svoje potreby a po plnom spustení výroby plánuje ďalšie investície. Nemecký zástupca investora by sa mal zúčastniť na decembrom zasadnutí zastupiteľstva, kde by mal podrobnejšie prezentovať svoje aktivity v Stropkove, výrobný program a svoje vízie v našom regióne,“ informoval primátor.

Brendza ďalej dodal, že je v tejto chvíli opatrný na zverejňovanie ďalších informácií. Nechce dopadnúť ako jeho predchodca exprimátor Peter Obrimčák. „Nechceme prezentovať veľké vyhlásenia o stovkách nových pracovných miest či memorandách o spolupráci, ako to bolo v prípade ruského Armasteku. Ideme krok za krokom a našou snahou je postupne obsadiť priemyselný park. Každé jedno pracovné miesto pomôže tomuto regiónu a v tejto chvíli nie je dôležité, či to bude 20 alebo 50 ľudí,“ povedal.

Stropkovská radnica ako vlastník prenajatých nehnuteľností chce podľa Brendzu urobiť všetko pre to, aby investorovi vytvorili dobré podmienky pre úspešné spustenie výroby.
 

Vyberte región